onsdag, augusti 15, 2007

Min bild av utövaren

Utövaren är "gentle" i tanke, ord och handling. "Soft-spoken." Tystlåten. Hon/han har ett lugnt, nedtonat sätt i tanke, tal och handling. De hänger ihop och påverkar varandra. Hon är försiktig, varsam, "gentle", harmlös. Utövaren är mjuk och medveten.

Hon forcerar inte, är inte aggressiv eller påträngande. Han har inte bråttom, är eftertänksam, långsam. Stressar inte. Utövaren pladdrar inte, pratar inte i onödan, ljuger inte, gör det hon sagt att hon ska göra.

Utövaren skryter inte, försöker inte påtvinga andra sina åsikter, har inte många åsikter, är öppensinnad och förnöjsam. Är inte överdrivet kritisk, är inte negativ. Är lätt att ha att göra med, är inte kräsen, är inte dogmatisk eller fördömande. Utövaren håller hårt på sina träningsregler men moraliserar inte över andras beteende.

Han lever enkelt, nöjer sig med litet, och är ej rigid eller stolt. Utövaren tar emot och använder sig av lärdomar var de än kommer från så länge de är välgörande. Han tar därför gärna emot råd av barn och är inte sen att ändra sig om något skulle visa sig inte stämma överens med sanningen.

Hon agerar snabbt när situationen så kräver, men låter sig ej hetsas varken av andra eller av egna känslor. Det finns ett lugn och en ro, det finns vakenhet och klarhet. Utövaren har ofta humor. Hon har tålamod.

Inga kommentarer: